Hoe heilzaam is een KIP

Geplaatst op

Hoe heilzaam is een KIP voor een mens.

Of laat ik het gewoon bij mezelf houden. Hoe heilzaam is een KIP voor mij. Ik zal het uitleggen. Vanochtend haalden wij onze KIP op, omdat we afgesproken hadden voor een vochtmeting bij het moederkloekbedrijf in Hoogeveen. Ik vond het gewoon leuk. Ik vond het leuk om de KIP weer achter de auto te haken. Ik vond het heerlijk om over de A28 te rijden met het gevoel dat alles vanaf vandaag weer kan beginnen en ik had zin om weer bij KIP naar binnen te stappen. Het was helemaal top omdat we als oude bekenden werden ontvangen door die aardige KIP-mevrouw. Oude bekenden zijn we niet, want hebben nog geen jaar een KIP, maar toch. Het voelde goed. En voor dat ik het wist legde ik een bekentenis af.

Ik vertelde dat de KIP voor ons best een stap was geweest na jarenlang diehard De Waard te hebben gekampeerd. Sinds de aanschaf van onze KIP moet ik vooroordelen opzijschuiven. Hoe heilzaam is dat voor een mens. Ik ontdek dat een caravan hartstikke fijn is, dat een caravan niet truttig is, dat caravan kampeerders gezellig zijn, zie dat leuke Kip feestje van januari.

Wat ik me nu nog wel af vraag is het volgende. Kan ik me ook over mijn vooroordeel ten aanzien van de skottelbraai zetten? Want wij zijn, sorry, ook weer diehard benzinebranderkokers. Toch het betere werk niet waar? Ik heb zo’n vermoeden dat door KIP het toch goed met mij komt. Ik ben al een deel van mijn oogkleppen kwijt. Ik sluit niet uit dat er ooit een wok op een stok onder ons varioluifeltje staat. En dat dan dankzij een KIP. Een KIP die het voor elkaar krijgt om vooroordelen te laten sneuvelen.

Hoe heilzaam is dat!

Jannet Kuipers

Heeft u opmerkingen over dit bericht reageer op dit bericht of op Facebook.

Laat een reactie achter