Kip Greyline – Ingrid Stofmeel – Primeur: Eerste Greyline van 2018!

Geplaatst op

IMG_2419

Reisverslag meivakantie 2018 zuidwest Duitsland met het de 1e Kip Greyline van 2018.

Soms heb je klanten met een primeur, zoals Hans van Aggelen en Ingrid Stofmeel. Zij hadden de eer om de eerste Kip Greyline van 2018 op hun naam te schrijven. Zoals ze zelf omschrijven:
“Wat zijn wij blij met ‘ons karretje’ …..!!!”

Reisverslag april 2018, door Hans van Aggelen & Ingrid Stofmeel.

20 april: Eerste stop in Vaals

23 april: aangekomen bij de Bodensee. Voormalig cisterciënzer klooster in Salem bezocht. Oudste klooster/slot van Duitsland. Nu een eliteschool voor rijke jongelui.

24 april: Insel Mainau (ofwel Blumeninsel) in de Bodensee bezocht. Nu volop in voorjaarsbloei (er zitten permanent een miljoen bloembollen in de grond). In de zomer staan de rozen (10.000 rozenstruiken) en rododendrons volop in bloei, in het najaar de dahlia’s. Een schitterend eiland en aanrader voor natuurliefhebbers. Nu lekker koken in de Kip Greyline.

25 april: Na een prachtige zonsondergang gisteravond aan de Bodensee zijn we vanochtend vertrokken richting Tübingen. Vanmiddag Burg Hohenzollern bezocht: een hoge burcht van het vorstenhuis Hohenzollern uit de 11e eeuw die bovenop een heuvel in het Zwabische Juragebergte staat. De huidige erfgenaam woont tegenwoordig in Bremen en Potsdam.

26 april: Universiteitsstadje Tübingen bezocht. Een van de oudste universiteitssteden in Europa waar o.a. het DNA onderzoek baanbrekend was. Vakwerkhuizen en hellende straten vormen samen de betoverende Altstadt aan de rivier de Neckar. Goede training voor de kuitspieren!

27 april: Uitsluitend Bundesstrasse (zeg maar provinciale weg) naar Eberbach an der Neckar gereden. Hele mooie route. Plaatsje zelf is niets bijzonders. Effe relaxen, inwendige mens verzorgen en morgen weer verder!

28 april: Het laatste stukje van onze 1680 km lange rondrit met de Greyline door zuid-west Duitsland: van de Neckar naar het Rijndal. Onze laatste stop is in Sankt Goar waar de beroemde legende van de Loreley vandaan komt. De waternimf zou met haar charmes en gezang de schippers van de passerende boten verleiden hetgeen tot grote ongelukken leidde want de rots versmalt de Rijn met een kwart. Morgen fahren wir wieder nach Hause…..es war wirklich wunderschon!!

Bekijk hier de specificaties van de Kip Greyline 2018

Heeft u opmerkingen over dit bericht reageer op dit bericht of op Facebook.

Laat een reactie achter