Primeur! Energielabel voor caravan 

Als eerste caravan ooit heeft de Shelter van Kip een energielabel gekregen. Door metingen op basis van bouwkundige opbouw en eigenschappen zoals isolatie in vloeren, wanden, dak en de ventilatie mag de Shelter sinds vandaag het energielabel A voeren.

(Gemeten model: Shelter model Plus met als extra optie: 1x 45 watt zonnepaneel.)

Het Energielabel: Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een gemeten object zoals in dit geval een Kampeerwagen zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige kampeerwagen betekent: meer leef en slaapcomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu. Met het energielabel kunt u zien of de kampeerwagen weinig energie verbruikt (energielabel A) of veel (label G).

Milieubewust kamperen: Naast de gemeten variabelen uit het energielabel heeft de Kip Shelter extra eigenschappen die milieu besparend kamperen mogelijk maken, zoals het lage brandstof verbruik van het trekkend voertuig. Dit wordt gerealiseerd door het lichte gewicht van de Shelter (al vanaf 560 kg) en het aerodynamisch ontwerp met zijn lage hoogte (hefdak). De Kip is hierdoor een genot om mee te rijden (ook regulier rijbewijs B).

Geschikt voor de voertuigen van nu en de toekomst
Duurzaam kamperen en terug naar de basis is de trend van dit moment. Gezamenlijk met deze trends en het stijgend aantal elektrische en hybride auto’s is de Kip Kampeerwagen helemaal in trek. De Kip kampeerwagens spelen hier optimaal op in, met modellen vanaf 560 kilo (Shelter Basic), en de iets grotere Kip Kompakt met slechts 790 kilo en het gestroomlijnde uiterlijk, maken de Kip Kampeerwagens uitermate geschikt voor de trekvoertuigen van nu en de toekomst.

Kip verwacht binnen afzienbare tijd ook voor andere populaire Kip modellen zoals: de Kompakt, Vision en Greyline het hoogste energielabel te realiseren.