Made in Holland

Alle Kip Caravans worden geassembleerd in de Kip fabriek te Hoogeveen. Hierdoor hebben we 100% controle over het totale proces. We gebruiken kwalitatief degelijke onderdelen en producten.

Meer dan 70% van onze caravans rijdt nog

We maken al caravans sinds 1934. Meer dan 70% van de caravans die de fabriek ooit hebben verlaten rijdt nog rond. Wanneer u een Kip koopt, koopt u een leven lang kampeerplezier.

Hoge inruil- en verkoopwaarde

Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige producten en materialen, en de jarenlange ervaring in verschillende assemblage technieken, blijven onze caravans een nieuwe uitstraling houden. U merkt dit terug in de hoge verkoop of inruilwaarde van uw caravan als u toe bent aan een groter of kleiner model.

All season caravan

Van de koudste winter, tot de heetste zomer, met een Kip Caravan kunt u altijd comfortabel op reis. Tijdens de regen zorgt ons speciale dak voor een geluidsreductie van 30%, voor een rustig verblijf in uw caravan.

Slapen en comfort

80% van de tijd die u doorbrengt in de caravan besteedt u aan slapen en zitten. Daarom willen we dat u dit op de beste zitkussens, matrassen en bedden doet. Het bed is ontworpen voor lange Nederlanders; daar waar de lengte en de indeling van de caravan het toelaat plaatsen we lange bedden van 2.05 meter of zelfs 2.10 meter. De hoogte van onze bedden is in de nieuwe modellen tevens met 5 cm verhoogd, voor een comfortabele in- en uitstap.

Wegligging en Rijgedrag

Rijden met een Kip Caravan behoort soepel en plezierig te verlopen. Hedendaagse autos worden kleiner, rijden zuiniger en de brandstofkosten zijn hoog. Kip heeft door zijn gestroomlijnde vorm een ideale mix gevonden tussen design en functionaliteit. De Kip Caravan wordt door haar vorm tegen het wegdek aangedrukt, waardoor deze beter spoort achter de auto. De aerodynamica zorgt ervoor dat uw brandstofverbruik lager blijft dan bij traditionele caravans. Het samen met TU twente, AL-KO en Kip ontwikkelde Euro Chassis zorgt voor een haast onmiskenbaar weggedrag; de caravan volgt u waar u ook gaat, zonder problemen. Kip Caravans zijn er in diverse breedte maten; voor de Kompakt en de Vision zijn buitenspiegels in de meeste gevallen niet nodig, vanwege hun ranke profiel. Beide hebben een hefdak, dat er voor zorgt dat uw caravan tijdens het reizen minder hoog is en dus minder weerstand biedt. Comfortabel reizen met een oog voor kostenbesparing.

Kwaliteit en innovatie

Een caravan van Kip wordt met de grootst mogelijke zorg gemaakt en ontworpen. Er wordt veel zorg besteed aan de keuze voor de beste materialen; kastdeurtjes met de hardste fineersoort zodat er geen krassen ontstaan, styrofoam in de wanden, voor een optimale stijfheid en isolatie, polyester daken; bestendig tegen hagel (m.u.v. Shelter dak) en verzekeringspremie verlagend. Niet alleen tijdens de jaren van gebruik een plezier en onderhoudsarm, maar tevens voor een volgende eigenaar een nagenoeg nieuwe caravan, met dito restwaarde.

6 jaar garantie tegen vochtinfiltratie

Een kwestie van vertrouwen in ons product en onze service partners. U laat de caravan jaarlijks tegen vochtinfiltratie controleren, wij garanderen de uitkomst van 6 jaar.

Twee jaar garantie

Wij vertrouwen op ons vakmanschap en geven 2 jaar garantie op onze producten.

85 jaar ervaring

Kip Caravan bv is de enige caravanfabriek in Nederland en vertegenwoordigt 85 jaar caravan ervaring. Met onze blik op de toekomst en een schuin oog naar onze historie ontwerpen en bouwen we nieuwe caravans voor al onze klanten.