Reis door Zuid-Duitse Alpenstrasse

Geplaatst op

Reisverslag meivakantie 2019 Hans van Aggelen & Ingrid Stofmeel met de Kip Greyline

Meivakantie 2019: we zijn gisteren om precies 07.00 uur met onze Kip Greyline vertrokken uit Oegstgeest. Gereden tot camping in Wachenheim (in de buurt van Ludwigshafen). Zeer vriendelijke ontvangst. Heerlijke Wiener schnitzel gegeten.

Na vanochtend vroeg te zijn opgestaan (ik had niet goed op m’n horloge gekeken en was dus om 07.15 uur gedoucht en aangekleed….) zijn we aan de 1e etappe van de Deutsche Alpenstrasse begonnen. Prachtige vergezichten: aan de ene kant de bergen en aan de andere kant het door morenen (ijskappen) gesleten landschap. Onderweg meerdere keren gestopt.
Dit deel van de Deutsche Alpenstrasse heeft een overlap met de Romantische Strasse die we vorig jaar met onze Kip Greyline hebben gereden. Door naar Oberammergau: een idyllisch plaatsje vanwege de houtsnijders en mooie gevels van de huizen. Nu aangekomen in Garmisch-Partenkirchen waar we vanavond gaan eten met een oud-collega van Hans.

Vandaag hebben we de Zugspitze ‘bedwongen’. Vanaf de camping gelopen naar de Eibsee: een fikse wandeling van 6.7 km. Van daaruit met de kabelbaan naar de top. De Zugspitze is met zijn hoogte van 2950 meter de hoogste berg van Duitsland. Zoals gewoonlijk ben ik weer over al mijn doodsangsten heen gestapt en heb ik in 2 kabelbanen gezeten. We werden beloond met een prachtig panorama uitzicht.
Werkelijk fenomenaal!

Met een licht gevoel van weemoed vertrokken we vanochtend uit Garmisch-Partenkirchen om aan de 2e etappe van de Deutsche Alpenstrasse te beginnen. Het traject dat we vandaag gereden hebben, staat vooral bekend om zijn wonderschone meren en adembenemende vergezichten. De foto’s zijn slechts een greep uit mijn collectie maar geven wel een goed beeld weer:

Van de Sylversteinstausee, via de Tegernsee en Schliersee heb je op meerdere plekken een grandioos uitzicht op het bergpananorama op de Beierse Alpen.
Tenslotte aangekomen in Prien an der Chiemsee: we hebben een prachtig plekje strak aan het meer. Wat wil een mens nog meer?

Totaal 2570 km. In werkelijkheid stond de teller op een kleine 2800 km. Es war wirklich wunderschön !!!!

Heeft u opmerkingen over dit bericht reageer op dit bericht of op Facebook.

Laat een reactie achter