Veelgestelde vragen

De vragen die veel aan ons gesteld worden, hebben wij hieronder verzameld. Klik op de vraag voor het antwoord. Staat u vraag er niet bij? U kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Algemeen

Waar kan ik een Kip bekijken en kopen?

Bestel rechtstreeks bij de fabriek. Het is mogelijk om direct alle modellen te bekijken en uw gewenste model rechtstreeks bij de Kip fabriek in Hoogeveen te bestellen. Daarbij is de Kip Shelter ook in Boxtel (Brabant) te bekijken.

Waar kan ik onderdelen bestellen?

Onderdelen voor uw Kip Caravan kunt u bestellen bij de officiële Kip service partners. Ook zijn veel onderdelen te bestellen via onze webshop KampeerParts.nl.

Verzorgt de fabriek ook onderhoud, restauratie en schade herstel?

Kip Service is gesitueerd in de fabriek van Kip Caravan. Hier kunt u ook terecht voor alle onderhoud, reparatie, garantie en herstelwerkzaamheden.

Waar kan ik afmetingen (zoals bijvoorbeeld omloopmaten voor luifel of tent) vinden?

Bekijk hier de omloopmaten van de verschillende Kip modellen.

Waar kan ik terecht met mijn technische vraag?

U kunt de meeste gestelde technische vragen op deze pagina vinden. Staat uw antwoord er niet bij? Dan kunt u deze het beste stellen bij uw eigen service partner of via 0528-288888

Waar kan ik terecht met een compliment, aanbeveling of klacht?

Complimenten, aanbevelingen, klachten en suggesties zijn altijd welkom. Stuurt u deze naar onze afdeling sales support. We zullen op een professionele manier met uw suggestie of klacht omgaan en wij streven ernaar u snel te beantwoorden. Stuurt u uw mail naar info@kipcaravans.nl.

Waar kan ik terecht voor garantie?

Voor garantie aangelegenheden kunt u altijd terecht bij een van onze servicepartners of bij Kip Caravan zelf.

Ik wil graag een handleiding van een oudere caravan, zijn die beschikbaar?

De meest recente handleidingen kunt u vinden op onze pagina ‘handleidingen’. Bent u op zoek naar een andere handleiding die (nog) niet gedigitaliseerd is? Stuur dan een mailtje naar info@kipcaravans.nl

Een gelijkvormigheidsattest voor mijn Kip caravan, waar vraag ik die aan?

Een gelijkvormigheidsattest heeft u nodig voor het invoeren van uw caravan in België. Voor de aanvraag hebben wij een kopie nodig van uw kentekenbewijs en een foto van het typeplaatje. U kunt het gelijkvormigheidsattest aanvragen via info@kipcaravans.nl Na ontvangst van betaling zullen wij binnen 14 werkdagen de documenten naar u toe sturen. Van caravans geproduceerd voor 2009, is het niet altijd mogelijk om het gelijkvormigheidsattest af te geven. Informeer in dat geval bij ons naar de mogelijkheden om uw caravan te exporteren.

U kunt de gelijkvormigheidsattest ook direct digitaal aanvragen via ons speciale aanvraagformulier.

Welk rijbewijs is nodig voor een Kip kampeerwagen

WELK RIJBEWIJS HEB IK NODIG OM MET EEN KIP KAMPEERWAGEN TE MOGEN RIJDEN?

Regulier is een B-rijbewijs voldoende om met een Kip kampeerwagen op pad te gaan. Zolang uw totaal gewicht (auto + caravan) onder de 3500 kg blijft volstaat het regulier B-Rijbewijs

Shelter

Meer laadvermogen voor mijn Kip Shelter

KAN DE SHELTER MEER LAADVERMOGEN KRIJGEN?
Ja, het gewicht inclusief laadvermogen kan worden verhoogd van 750 kg naar 900 kg. Deze optie kan  je bij de aankoop van de Shelter bijbestellen tegen een meerprijs. De Shelter krijgt dan een eigen (gele) kentekenplaat. Achteraf is dit ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met de Kip adviseur.

Shelter afmetingen

 

Kip Shelter, afmetingen en technische specificaties

 

Kip Shelter Hefdak Caravan Highlights

Totale lengte

453 cm

Totale breedte

183 cm

Hoogte

215 cm

Ledig gewicht vanaf:

560 kg

Laadvermogen

155 kg

Afmetingen interieur

Binnenlengte 290 cm
Binnenbreedte 170 cm
Stahoogte (hefdak open) 198 cm
Totale hoogte (hefdak ingeklapt) 215 cm
Afmetingen bed 200 x 170 cm