Kip Kompakt, een lichtgewicht caravan met hefdak

De Kompakt doet met trots zijn naam eer aan. Een compacte caravan, maar met een groot hart. Door het praktische ontwerp en de unieke uitstraling is het optimaal kamperen met de Kompakt.

Kip Kompakt Hefdak Caravan Highlights

Totale lengte

570 cm

Totale breedte

183 cm

Hoogte

225 cm

Ledig gewicht:

790 kg

Laadvermogen

210 kg*
*Te verhogen naar 410 kg

Interieur: licht en ruimtelijk

Ondanks de zeer geringe buitenafmetingen is de Kompakt een caravan van formaat. Je hebt de keuze uit twee verschillende soorten indelingen: Adventure (eindkeuken) en Travel (middenkeuken)

Kompakt Adventure

Het belangrijkste onderscheid van de Adventure is het zeer ruime aanrechtblad in de keuken. Via een ingenieus systeem is er in de Adventure een comfortabele afsluitbare sanitaire voorziening verwerkt.

Kompakt Travel

De Travel is voorzien van een groot raam aan de achterzijde. Daarnaast heb je het comfort van een extra tweepersoons-zitgedeelte. Deze kan worden omgevormd tot een extra slaapplaats. Op praktische wijze heb je de mogelijkheid om een mobiel toilet onder het tweepersoons-zitgedeelte te plaatsen als sanitaire oplossing.

Ruim zitten en heerlijk slapen

Zowel de Travel als de Adventure zijn uitgerust met een ruime (eet)tafel en zitruimte aan de voorzijde van de caravan.

Wanneer het zonnetje onder gaat maak je van de zitplaats in een handomdraai een comfortabel tweepersoons bed. Dit is bij beide modellen een ‘langslaper’.

Kip Kompakt comfortabel tweepersoonsbed

Een caravan die altijd voor je klaar staat

Kip Kompakt onder carport

Door zijn bescheiden afmetingen is deze Kip caravan ideaal geschikt voor lichtere trekauto’s. Met ingetrokken hefdak is de totale hoogte slechts 225 cm. Hierdoor past de Kompakt gemakkelijk onder de meeste carports.

Lichte caravan met ideale rijeigenschappen

Door de beperkte breedte in combinatie met het lichtgewicht ontwerp heeft de Kompakt uiterst wendbare rijeigenschappen.

Geen bestemming is onbereikbaar. Met de Kompakt ervaar je een zorgeloze reis op weg naar je volgende bestemming.

Lichte caravan met ideale rijeigenschappen
Kip Kompakt is slechts 183cm breed

Met slechts een breedte van 183 cm behoud je het overzicht over het verkeer om je heen. De meeste auto’s hebben bij deze breedte dan ook geen extra caravan (zij)spiegels nodig.

Lichtgewicht kamperen met fietsen is nu nog makkelijker

De nieuwe Kompakt is namelijk met 20cm verlengd! Het is hierdoor mogelijk om 2 fietsen gemakkelijk op de voorzijde te laden en te vervoeren. Onderweg even bij de grote opbergruimte aan de voorzijde? Het beladen fietsenrek kan eenvoudig naar voren worden gekanteld.

*De Kompakt Adventure kan 2 fietsen voorop vervoeren. De Kompakt Travel heeft een maximaal fietsgewicht aan de voorzijde van 45kg bij een zwaardere / elektrische fiets altijd 1 voor en 1 achter.

Luifels en tenten

Vario luifel

Speciaal voor de Kompakt (vanaf model 2011) heeft De Waard de Vario luifel ontwikkeld. Met de welbekende Albatros tent ter inspiratie is de Vario luifel ontworpen als perfect verlengstuk van de Kompakt. De luifel is gemaakt van hoogwaardig 340 grams Ten Cate ‘All Season’ doek en mede hierdoor – mits goed afgespannen – zelfs stormvast. Perfect aflopende afwatering en het gemak om op te zetten, dat spreekt toch voor zich?

Airtube voortent

De unieke voortent van De Waard is speciaal ontwikkeld voor de Kompakt. Het gebruik van airtubes in plaats van tentstokken en een aanritsbare kuip maken deze tent zo bijzonder. Hierdoor is de tent ook heel gemakkelijk en snel op te zetten. Door de lichtdicht te sluiten ramen en deur biedt deze voortent je een geweldige uitbreiding van je leef- en slaapruimte. De tent is specifiek gemaakt om mee rond te trekken.

Meer informatie

Technische specificaties Tenten

 

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn om de Kompakt volledig af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren? Stel hem zelf samen en bekijk de prijzen in de Kip configurator!

Kompakt