Over Kip

Staat er ineens een eland voor je neus. Dat is een avontuur op zich en dat maakt kamperen met een Kip net even anders. Avontuurlijker en met het gevoel dat je meer buiten bent. Buiten leven en koken en binnen het compacte formaat dat toch een functionele ruimte wordt door het hefdak. Daarbij de kwaliteit en het design van de gekozen materialen die de beleving van buiten naar binnen brengen. Zo blijf je jezelf verrassen en verbazen. In de wetenschap dat je zo weer door kan, op naar de volgende plek, op naar het volgende avontuur.

Kip caravan productie proces medewerker Kip

Het echte kamperen

Bij Kip geloven we in een pure kampeerbeleving, waarbij binnen en buiten samen komen. Het gevoel van avontuurlijk kamperen, maar wel voor iedereen zelf te bepalen wat dat avontuur is. Kip ontwerpt en bouwt van meet af aan met het motto less is more. Anders gezegd willen we niet te veel “poespas”, maar juist met fijne, duurzame, materialen mooie eindproducten maken. Wij geloven er in dat kamperen bij iedereen past en we gaan graag samen met onze klanten opzoek in welke vorm dat is.

Kip caravans. Kip going.

Als je meer wilt weten, lees dan ons privacybeleid

Het Klokhuis bij Kip Caravans

Dutch original

Kip Caravans is de enige caravan fabriek van Nederland. Al onze caravans worden volledig in Nederland gemaakt. In het Drentse Hoogeveen staat de fabriek, Kip Store en het Kip museum. Tevens werkt Kip samen met veel Nederlandse top bedrijven zoals De Waard voor alle luifels, voortenten en hefdakdoek en Victron Energy uit Almere voor de energiesystemen.

Kip Shelter in productie

Duurzaamheid

Omdat kamperen in de natuur gebeurt, staat duurzaamheid bij ons heel hoog in het vaandel. Dit gaat verder dan alleen de voetsporen die we achterlaten tijdens het kamperen, maar betekent ook dat we bewust moeten nadenken over de fabricage van onze caravans. Van de materialen die we kiezen tot de productieprocessen die we hanteren. Onze blik op duurzaamheid reikt ook verder dan alleen de materialen en processen.

We zijn er van overtuigd dat als we een lichtgewicht, aerodynamische caravan leveren die goed gebouwd is, dat deze jarenlang mee kan. Dit betekent minder brandstofverbruik en lang plezier van de caravan. Daarnaast zij we continu bezig met het verbeteren van de ontwerpen van onze caravans zodat de Kip caravans meer kunnen, met minder. Dus minder spullen kopen door slimme ontwerpkeuzes, of zelfs minder stroom gebruiken op locatie door slimme energiesystemen.

Door de aerodynamische voordelen in combinatie met onze isolatie en zonnepanelen konden we zelfs een energielabel A op onze caravans krijgen. Dat is een voortvloeisel van de duurzame gedachte. Mede hierdoor kunnen ook hybride en elektrische auto's prima met de Kip caravans op avontuur.

Kip historie sinds 1934

De oorsprong

Jan Kip start in 1934 een carrosseriebedrijf in Hoogeveen. In 1947 bouwt hij voor eigen gebruik zijn eerste caravan. Vanwege de grote particuliere belangstelling kunnen er in het jaar erop twintig stuks geproduceerd worden. Een aantal gaat in de verhuur en de rest wordt verkocht. In 1949 komen de eerste standaard Kip caravans uit productie.

In 1954 verschijnt er een nieuw en uniek exemplaar: het ‘Kuiken’, een kleine caravan met een opvallende achterklep. Het succes van het Kip Kuiken krijgt een logisch vervolg, onder de namen Kip Leghorn, en Kip Wyandotte. Een nieuw, nog kleiner type caravan krijgt de naam ‘Krielkip’. Het model valt vooral op door het hefdak dat afgesloten wordt met oranje kleurig doek. De basis van dit ontwerp wordt jaren later opnieuw gebruikt bij het ontwikkelen van de nog immer succesvolle Kip Kompakt.

De productie van de caravans bleef gestaag stijgen naar een in 1971 opmerkelijk aantal van maar liefst 10.000 caravans. Na een aantal overnames van buitenlandse bedrijven wordt er in 1981 een nieuwe koers bepaald en gaat Kip weer zelfstandig verder. Kip gaat zich vanaf dat moment richten op ‘de top van de markt’. Kwaliteit caravans die zich onderscheiden door vormgeving, techniek en hoogwaardig toegepaste materialen.

10
 1. image
 2. image
 3. image
 4. image
 5. image
 6. image
 7. image
 8. image
 9. image
 10. image
caravan window lock

Kom bij ons werken

We bieden je een omgeving waar je dingen kunt laten gebeuren. Samen met mensen die open staan voor nieuwe ideeën. Samenwerking en natuurlijk: innovatie. We zijn er allemaal op gebrand dat alles tot op het allerkleinste detail klopt.

 1. Assemblagemedewerkers

  Wij zijn op zoek naar gemotiveerde kandidaten die de handen uit de mouwen willen steken en ons team komen versterken. Je houdt je bezig met monteren, schroeven, boren, zagen etc. Het is belangrijk dat je technisch inzicht hebt en dat je vooruit kan denken. Spreekt je dit aan dan zijn wij op zoek naar jou bij Kip Caravan!

  Solliciteer nu
 2. Technisch medewerker Kip Care

  Voor onze Kip Care afdeling zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en zelfstandig werkende Technisch service medewerker.

  Solliciteer nu