Kip Vision, eersteklas kamperen

Als compleet uitgeruste, maar desalniettemin compacte, caravan is de Vision bijzonder uniek.
Door zijn discrete omvang is hij ideaal geschikt voor gemiddeld formaat trekauto’s en past hij met ingetrokken hefdak zonder veel moeite onder de meeste carports.

Ondanks zijn bescheiden buitenafmetingen biedt het interieur je tijdens jouw vakantie een volwaardig kampeergevoel, waarbij ruimte en comfort hoog in het vaandel staan.

Totale lengte

594

Totale breedte

210 cm

Totale hoogte

230 cm

Ledig gewicht

860 kg
(Travel)
910 kg
(Adventure)

Laadvermogen

340 kg
(Travel)
290 kg
(Adventure)

vision-met-natuur-achtergrond

Exterieur

In het exterieur van de Vision springen het kenmerkende ontwerp en de vertrouwde degelijkheid van Kip direct in het oog. Details zoals de in de wanden verzonken ramen en de stijlvol geïntegreerde rangeergrepen dragen hier subtiel aan bij. De Vision is standaard voorzien van witte beplating, echter vinden we bij Kip dat er soms van de status quo moet worden afgeweken om verder te kunnen denken. Daarom kan je naast de Witte beplating ook kiezen voor natuurtinten: Safari bruin, Groen en Polar Blue allen met een volledig doorlopende zwarte band onderop.

 

Vision Weersbestendige Caravan met Hefdak

De voor- en achterwand zijn van aluminium en het hefdak is geconstrueerd uit polyester; oersterk en hagelbestendig. Het hefdaktentdoek is gemaakt door De Waard, een naam die binnen de kampeerwereld bekend staat om zijn hoogwaardige producten. Ter isolatie zijn de wanden van de Vision voorzien van styrofoam wat bijdraagt aan een hoge isolatie en stevigheid. Al deze materialen zijn zorgvuldig uitgekozen om hun resistentie en duurzaamheid en maken de Vision bestendig tegen de zwaarste weersomstandigheden.

vision-met-natuur-achtergrond

Interieur

Bij het interieur van de Vision komt het echte gevoel van kamperen volledig tot zijn recht. Ruimte en comfort zijn twee begrippen die direct helder worden wanneer je naar binnen stapt. Je hebt de keuze uit twee verschillende soorten indelingen: Adventure (eindkeuken) en Travel (middenkeuken).

Vision Adventure

De Vision Adventure heeft een indeling waarbij de keuken en het vast toilet bij binnenkomst links is gepositioneerd. Het zit- en slaapgedeelte respectievelijk aan de zijkant en het tweepersoons vast bed aan de voorzijde (2 meter bij 1.40). De sanitaire ruimte bevindt zich naast de keuken. Het keukenblad is bij de Adventure het grootst en van het zitgedeelte kan een kleine derde slaapplaats gecreëerd worden.

Vision Travel

De Vision Travel heeft als voordeel een riante leefruimte met een dinette aan de voorzijde en een ruime extra zitplaats aan de achterzijde. Beide zitplaatsen zijn om te vormen tot een slaapplaats voor drie personen. De dinette aan de voorzijde heeft plaats voor zes personen. Ideaal wanneer je een groter gezelschap in je caravan ontvangt!’s Avonds is de zit eenvoudig om te vormen tot een ruim bed van 2.00 x 1.96 meter (of optie vast bed 2.00 x 1.80).

interieur-Kip-Vision

Efficiënt gebruik maken van de ruimte

Met het hefdak geopend ontvouwt zich een stahoogte van 203 centimeter en daarmee een ruimtelijk verblijf. De Vision is uitgerust met een groot assortiment aan ruimte in de vorm van kastjes, laden en legplanken zodat al je spullen geordend een plekje vinden. Handig geplaatste stopcontacten zorgen er voor dat je overal binnen handbereik elektrische apparaten kunt aansluiten. Daarnaast vormt de praktische keuken met 3-pits gastoestel en 81 liter koelkast met vriezer de ideale ruimte waarin je je culinair kunt uitleven. Met het luxueuze bed zorgt de Vision werkelijk waar voor een ongekend kampeergevoel.

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn om de Vision volledig af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren? Stel hem zelf samen in de configurator!

Rijeigenschappen

De Vision is vanaf het begin ontworpen met gemiddeld formaat trekauto’s in gedachten. Door zijn relatief lichte gewicht voelt hij zeer comfortabel aan achter je auto, iets wat je ten tijde haast zou doen vergeten dat hij er nog is. Of je nou over de rustieke landweggetjes van Italië rijdt of de Noorse fjorden verkent, met de Vision kan het allemaal.

Met de Vision begint het genieten niet pas bij aankomst op de bestemming, maar op het moment dat je van huis wegrijdt. Het vertrouwde gevoel van de uitstekende wegligging waar Kip om bekend staat is bij de Vision volop aanwezig. De geringe buitenafmetingen creëren daarnaast een veilig overzicht van je caravan en het verkeer om je heen. Deze gecombineerde aspecten dragen bij aan een bijzonder gevoel van controle en rust, waardoor de reis minstens net zo prettig wordt ervaren als de bestemming zelf.

Auto’s worden naarmate de tijd vordert steeds lichter van gewicht en zuiniger in hun verbruik. De Vision complementeert deze positieve eigenschappen door hier vanaf het begin bij het ontwerp rekening mee te houden. Door zijn schuine voorkant en ingeklapte hefdak wordt niet alleen de aerodynamica vergroot, maar ligt het ledig gewicht ook aanzienlijk lager. Hierdoor is rijden met de Vision niet alleen prettiger maar bespaart je ook brandstof of actieradius.

Vision Aerodynamica

Als volwaardige caravan van ingetogen formaat is de Vision bijzonder wendbaar. Daar waar grotere caravans bij sterk zigzaggende wegen moeten omdraaien rijd je hier met de Vision gemakkelijk langs. Door zijn kleine draaicirkel zijn er bijna geen bochten te krap of routes te gedurfd. Zonder zorgen je ideale route uitstippelen of spontaan hier vanaf wijken, de Vision volgt je hierbij moeiteloos.

Zowel de Adventure als de Travel zijn uitgerust met een hoge kwaliteit-acculader van Victron Energy. De omvormer in de Blue Power IP22 acculader heeft een hoge efficiëntie tot 94 procent waarbij er tot 4 keer minder hitte wordt geproduceerd ten opzichte van de industrienorm. De Blue Power IP22 bevat een adaptief laad-algoritme wat het laadproces optimaliseert afhankelijk van hoe je de optionele accu gebruikt. Dit alles betekent geruisloos kunnen laden met de geruststelling dat dit zo intelligent mogelijk gebeurt.

vision-met-natuur-achtergrond

Meer informatie

Technische specificaties

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn om de Vision volledig af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren? Stel hem zelf samen en bekijk de prijzen in de Kip configurator!

Vision