Primeur: de Kip Kompakt heeft een Energielabel A!

Het is Kip Caravans gelukt om maar liefst 2 van de 4 caravan modellen te laten voorzien van het hoge Energielabel A. In navolging op het kleinste model de Kip Shelter, heeft sinds vandaag haar iets grotere zus de Kip Kompakt eveneens een energielabel A!

Kip Caravans is hiermee de eerste en enige caravan producent ter wereld die haar modellen heeft voorzien van een energielabel. Het label is behaald door metingen op basis van bouwkundige opbouw en isolatie in vloeren, wanden, dak en ventilatie.

Het Energielabel

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een gemeten object zoals in dit geval een caravan zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige caravan betekent: meer rijcomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu. Het energielabel geeft aan of de caravan weinig energie verbruikt (energielabel A) of veel (label G). Metingen worden uitgevoerd door een onafhankelijk en gecertificeerd bureau.

Milieubewust kamperen

Naast de gemeten variabelen uit het energielabel heeft de Kip Kompakt extra eigenschappen die milieubesparend kamperen mogelijk maken, zoals het lage brandstof verbruik van het trekkend voertuig. Dit wordt gerealiseerd door het lage gewicht van de Kip Kompakt (790 kg) en het aerodynamisch ontwerp. Zo beschikt de caravan o.a. over een hefdak om de rijhoogte te reduceren. De Kip is hierdoor een genot om mee te rijden.

Geschikt voor de voertuigen van nu

Duurzaam kamperen en terug naar de basis is de trend van dit moment. Gezamenlijk met deze trends en het stijgend aantal elektrische en hybride auto’s is de Kip Caravan helemaal in trek. De Kip modellen spelen hier optimaal op in, met modellen vanaf 560 kilo (Shelter Basic) en de iets grotere Kip Kompakt met slechts 790 kilo. Met daarbij een zeer gestroomlijnd uiterlijk (brandstofbesparend), zijn de Kip Caravans uitermate geschikt voor de trekvoertuigen van nu en de toekomst.

Kip verwacht binnen afzienbare tijd het hoogste energielabel ook te realiseren voor andere populaire Kip modellen zoals: de Vision en Greyline.