Energielabel A

Artikel

Het is Kip gelukt om maar liefst twee van de drie caravan modellen te laten voorzien van het hoge energielabel A. In navolging op het kleinste model de Kip Shelter, heeft nu ook haar iets grotere zus de Kip Kompakt eveneens een energielabel A!

Caravan energielabel A
Caravan energielabel A certificaat

Wereldprimeur

De Kip caravans zijn de eerste én enige caravans ter wereld met een energielabel. Het label is behaald door metingen op basis van bouwkundige opbouw en isolatie in vloeren, wanden, dak en ventilatie.

Het energielabel

Met het energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een gemeten object zoals in dit geval de caravan zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige caravan betekent: meer (rij)comfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu. Het energielabel geeft aan of de caravan weinig energie verbruikt (energielabel A) of veel (label G). De metingen voor Kompakt en Shelter zijn uitgevoerd door een onafhankelijk en gecertificeerd bureau en resulteren beiden in een energielabel A.

Milieubewust kamperen

Naast de gemeten variabelen uit het energielabel hebben de Kompakt en Shelter extra eigenschappen die milieubesparend kamperen mogelijk maken, zoals het lage brandstof verbruik van het trekkend voertuig. Dit wordt gerealiseerd door het lage gewicht van biede caravans en het aerodynamisch ontwerp. Bovendien beschikken de caravans over een hefdak om de rijhoogte te reduceren. De caravans zijn hierdoor een genot om mee te rijden.