Luifel of voortent maakt kampeerbeleving compleet

Artikel

Met een luifel of voortent aan je caravan vergroot je eenvoudig je leefruimte. Het biedt je beschutting tegen zon, wind en regen, terwijl je toch lekker buiten bent. Een luifel is licht van gewicht en gemakkelijk aan je caravan te bevestigen. Sta je iets langer op een plek, dan geeft een voortent je nog meer comfort en leefruimte.

Kan ingesloten video niet weergeven. Werk je cookie-instellingen bij.

Het materiaal maakt het verschil

Het tentdoek van een luifel of voortent kan bestaan uit katoen, polyester, nylon of een combinatie van deze materialen. Bij Kip gebruiken we de beste materialen, onze luifels en voortenten bestaan voor 99% uit katoen. Dit zorgt ervoor dat het tentdoek goed kan ademen en vochtregulerend is. Frisse lucht kan goed naar binnen terwijl condens naar buiten wordt afgevoerd. Ten opzichte van de veel voorkomende polyester en nylon doeken, maakt dit een groot verschil voor de ventilatie, warmtebeleving en luchtvochtigheid. Bij katoen blijft de warmte tijdens een hete zomerdag minder snel onder de luifel of in de voortent hangen.

De Waard ultieme afwerking tentdoek

Samenwerking met De Waard

In ons streven naar de beste kwaliteit zijn we een samenwerking aangegaan met De Waard voor onze luifels en voortenten. Deze (Nederlandse) tenten producent staat al jaren bekend als een absoluut topmerk.. De associatie met unieke uitstraling, ventilatie, stormvast, mooie afwerking en lange levensduur is dan snel gelegd.
De combinatie van moderne productietechnieken met verfijnd handwerk maken de luifels en voortenten extra sterk. Daarbij zorgen de kleuren van het tentdoek en de karakteristieke vario lijnen (v-vorm) in de luifels en voortenten voor een herkenbare unieke uitstraling. De luifels en voortenten maken een Kip hierdoor nog completer.

Het katoen in het tentdoek heeft als natuurproduct een ademende werking. De vezels in het tentdoek laten de lucht door en als het regent zwellen de vezels op wat het waterdicht maakt

image

Stormvast

Met een historie van kamperen op de Nederlandse eilanden, wordt in het basisontwerp van een De Waard luifel en voortent al rekening gehouden met stormvastheid. De manier van scheerlijn gebruik, de afspanpunten en de v-vormgeving, maken de luifels en voortenten stormvast. Het resultaat hiervan is dat je weinig zorgen hebt bij een aankomende sterke wind. Breng hooguit de middelste tentstok wat naar beneden en span de scheerlijnen extra af.

Zo houd je je luifel of voortent in topconditie

 1. Correct gebruik van de luifel

  • Het doek en naden kunnen bij de eerste keer regen doorslaan. Dit komt doordat de katoenen vezels zich moeten zetten
  • Wij adviseren je daarom voor de eerste keer gebruik de luifel 1 keer thuis op te zetten en nat te sproeien
  • Zorg ervoor dat de luifel altijd schoon en droog wordt opgeborgen
  • Pas je haringen aan op de ondergrond (zoals houten haringen in duingebied).
 2. Vlekken reinigen

  • Indien je hars van bomen in je tentdoek krijgt, laat dit dan vooral met rust. Wanneer je de hars verwijderd kun je het tentdoek beschadigen
  • Vogelpoep kun je het beste direct met een schone zachte borstel en lauw water verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen voor het tentdoek, dit zal de impregnatie van het tentdoek beschadigen
 3. Voorkom slijtage van de pees

  Wanneer de pees van de luifel of voortent door de rail getrokken wordt, is het belangrijk de tentpees te geleiden daar waar de pees de rail wordt ingetrokken. Dit voorkomt dat de pees doorslijt op de hoeken van de caravan rail

 4. Koken onder de luifel

  Wanneer je kookt onder de luifel, is het aan te raden om een spatscherm te gebruiken. Hiermee kun je eventuele vetvlekken in het doek voorkomen

 5. Kamperen aan de kust

  Indien je kampeert aan de kust, is het aan te raden om de luifel of voortent na de vakantie met kraanwater af te spoelen. Dit om zoutresten op tentdoek te verwijderen.

Kampeer met het beste van 2 werelden

In samenwerking met De Waard heeft Kip unieke Vario luifels ontwikkeld voor de Shelter, Kompakt, Vision en Greyline. Daarnaast zijn er ook 2 outdoor voortenten ontwikkeld. De Shelter heeft een De Waard Bosuil tent en voor de Kompakt is er een opblaasbare De Waard Airtube tent.

 1. image

  Bosuil voortent voor de Shelter

 2. image

  Airtube voortent bij de Kompakt

Stel je eigen Kip samen

Krijg je hiervan ook zin om met een Kip op avontuur te gaan? Met onze configurator stel je jouw ideale caravan samen. Kies je eigen kleur, opties en een luifel of voortent!