Het Nederlandse landschap in met de Panorama Shelter

Artikel

Speciaal voor het themajaar “Ode aan het landschap” hebben we de Panorama Shelter gebouwd. Qua buitenafmetingen gelijk aan de Shelter Offroad, maar verder is er een hoop aangepast. Tijdens het themajaar zal de Panorama Shelter door verschillende mensen in gebruik genomen worden om het Nederlandse landschap uit te lichten, via deze pagina houden we jullie hiervan op de hoogte.

image

De Panorama Shelter

Samen met ontwerper Karel Bodegom hebben we deze concept caravan ontworpen en ontwikkeld. De meest in het oog springende aanpassingen zijn de extra grote panorama ramen (ontwikkeld door Van Ruysdael Glas), ramen in de deur en het hefdak, de inductiekeuken, het verhoogde chassis en de energiezuinige verwarming (ontwikkeld door HeatFun). Daarnaast zijn er nog tal van kleinere aanpassingen doorgevoerd om de unieke natuurbeleving volledig tot zijn recht te laten komen.

Ode aan het Landschap

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) is hoofdorganisator van het themajaar ‘Ode aan het Landschap’. Hierin werken zeven partners (Achterhoek, Flevoland, Friesland, de Hollandse Waterlinies, Limburg, Nationale Parken Groningen, Zeeland en Noord-Holland) samen om meer kennis, aandacht en waardering te genereren voor ‘ons eigen’ Nederlandse landschap. Een heel jaar lang zijn er kunstprojecten, tentoonstellingen, excursies, wandel- en fietsroutes en evenementen. In het themajaar Ode aan het Landschap komen natuur, cultuur en geschiedenis samen in meer dan 25 verschillende projecten. Lees hier meer over het themajaar.

10

Kan ingesloten video niet weergeven. Werk je cookie-instellingen bij.

Panorama Shelter on tour

De Panorama Shelter tourt tijdens het Ode-jaar langs verschillende Nederlandse natuurlocaties om deze te promoten. Als eerste is het duo Kay en Esther van @ByNomads.nl met de Panorama Shelter op pad gegaan om de activiteiten van de zeven partners te bezoeken.

Kay en Esther hebben op exclusieve locaties gekampeerd, zoals tussen de kunstbeelden expositie van ‘De Nollen’ in Den Helder (foto bovenaan pagina) en het ‘mini eiland’ Tiengemeten in Zuid-Holland. Op locaties zonder stroom zijn de aanwezige zonnepanelen op het dak van de Panorama Shelter veelvuldig gebruikt. Daarbij gaf het verhoogd offroad chassis de mogelijkheid om te kamperen op de meest unieke kampeerplaatsen. Esther merkte dat het enorme Panorama glas ‘s nachts zorgde voor zicht op de meest prachtige sterrenhemel en bij het wakker worden adembenemende vergezichten.