Op pad met de Vision Outback Concept: wie, wat, waar?

Kip Roadtrip

Een half jaar op avontuur in een van de eerste prototypes van de Vision Outback. Wij, Roderick (30) en Sophie (29), gaan het doen. Het komende half jaar zullen we door Europa reizen met de fantastische Vision Outback Concept. Gedurende deze reis, nemen we jullie zo veel mogelijk mee. Dat zullen we doen aan de hand van blogs, en foto’s en video’s op de sociale media kanalen van Kip. Voordat we jullie meenemen op ons avontuur, stellen we ons eerst kort even voor.

image

Even voorstellen

Roderick en Sophie dus. Fun fact: we zijn totale kampeer-beginners, waardoor we met een frisse blik naar deze concept-caravan kunnen kijken. Verder zijn we al acht jaar samen, samenwonend in Amsterdam en beiden ondernemer. Roderick helpt bedrijven met hun financiën en het ophalen van geld van investeerders. Hij begon zijn loopbaan bij Deloitte, en koos na drie jaar voor het ondernemerschap.

Sophie begon haar carrière als advocaat arbeidsrecht. Na een jaar zegde zij haar baan op, om een eigen bedrijf (Boommade) op te zetten. Sophie maakt “homemade interieurbomen”. Dat zijn natuurgetrouwe kunstbomen voor binnen. Het komende jaar gaat zij een online programma maken om andere vrouwen te helpen met ondernemen.

  1. image

  2. image

Bestemming: Europa

Drie jaar geleden werd een zaadje in ons hoofd geplant om samen een lange reis te maken. We werden geïnspireerd door vrienden die een wereldreis maakten. Dit leek ons ook geweldig. We spraken af: over drie jaar gaan wij ook. Het sparen – en de voorpret – kon beginnen!

De tijd verstreek. We wilden nog steeds graag reizen, maar een wereldreis lonkte minder. We voelden minder voor de lange vluchten en de impact op het milieu daarvan. Europa werd aantrekkelijker. Bovendien heeft geen continent zo veel variatie en cultuur als Europa!

We kozen dus voor een reis door Europa. Het leek ons ideaal: we zouden flexibel kunnen rondtrekken met de auto. Gaan en staan waar je wilt: een gevoel van vrijheid. En in het kader van vrijheid, zou een caravan onze reis nóg vrijer kunnen maken. Je hebt altijd je eigen slaapplaats bij je. Dat betekent: nooit hoeven zoeken naar ho(s)tels, zelf kunnen koken én alle ruimte voor het meenemen van spullen.

image

Het reisplan

Het komende half jaar gaan wij dus Europa ontdekken met de Vision Outback Concept. Het plan is om in de lente Oost-Europa te verkennen. In de zomer willen we naar Scandinavië. In Scandinavië is wildkamperen toegestaan, en dit lijkt ons fantastisch. We sluiten de reis af in veelzijdig Polen. Gedurende de reis kunnen we natuurlijk afwijken van de route, maar dit is voor nu het plan.

We houden jullie op de hoogte van onze avonturen in de Kip. Leuk als je ons volgt (dat kan hier), en je hoort snel meer van ons!