Proefkamperen met de Vision Outback

Kip Roadtrip

Komend half jaar reizen wij (Sophie en Roderick, meer over ons en onze plannen lees je in dit artikel) Europa door met een prototype voor de Vision Outback. Dat is een spannend, maar vooral leuk plan. Enige “probleem”? We hebben nauwelijks kampeer ervaring. Om de Kip én het kampeerleven beter te leren kennen, gingen we daarom proefkamperen met de Kip. Benieuwd naar hoe dit ons verging? Lees dan snel verder

image

De voorbereidingen

Wat neem je nou wel en niet mee in de Kip? Hoe veel kleding heb je nodig? Hoe veel WC rollen? Maar ook: hoe kook je in een Kip? Is het binnen warm genoeg? Lukt het ons wel om de Kip te parkeren? En om de caravan aan- en af te koppelen? Met dit soort vragen gingen we ons proefkampeer-weekend in. Zoals gezegd: we wisten helemaal niets over kamperen.

Eenmaal aangekomen bij de Kip Store, kregen we een uitgebreide uitleg over het prototype van de Vision Outback. Hieruit bleek dat de meeste dingen eigenlijk heel erg vanzelfsprekend zijn en waren onze vragen over de Kip al snel beantwoord!

Zelf namen we warme, lekker zittende, kleding mee, pannen, kampeerservies en beddengoed. Ook kregen we een luifel (van De Waard) mee, om alvast te oefenen met het opzetten. Van tevoren hadden we twee nachten gereserveerd bij een mooie natuurcamping in Drenthe (landgoed Mariahoeve).

image

Onze ervaringen

Oké, het achteruit rijden met de caravan ging nog niet helemaal soepel. Maar verder verliep het proefkamperen goed, en dat ondanks de vrieskou! Onze Vision Outback Concept heeft namelijk naast de standaard vloerverwarming ook een ingebouwde (Whale) kachel. Wat een luxe! Het koken in de Kip vonden we ook luxer dan gedacht. Met drie kookpitjes in onze binnenkeuken doet het weinig onder voor thuis.

Maar wat ons vooral positief verraste was het natuurgevoel dat we ervaarden in – en rondom – de Kip. Wat is kamperen leuk! Een vuurtje stoken voor de Kip, buiten borrelen onder de luifel, ’s avonds bordspelletjes spelen en de volgende dag wakker gemaakt worden door de vogeltjes. Heel bijzonder.

Ondanks de kou (dit was eind februari), waren we veel buiten in de weer en hebben we een mooie, lange wandeling door Drenthe gemaakt. Door te kamperen, onthaast je. En dat is – wat ons betreft – het grootse cadeau dat kamperen in een Kip je geeft.

Tot slot

Na het proefkamperen waren we blij, maar stiekem ook opgelucht. Bovendien: als het proefkamperen was tegengevallen, hadden we ons minder verheugd op een half jaar reizen met de Vision Outback Concept. Na dit weekend, werd de voorpret gelukkig alleen maar groter!