Shelter motorpakket

Kamperen met de motor was nog nooit zo toegankelijk. Dit is de ware oplossing, met de auto op motorvakantie en de motor mee op autovakantie. Met de Shelter motor caravan heb je beide!

motor caravan de Kip Shelter

Kip Shelter de motor caravan

De Shelter is een echte lichtgewicht met beperkte afmeting. Gemaakt voor jou als kampeerder die er gemakkelijk op uit trekt en graag meerdere bestemmingen aandoet tijdens je reis. De Shelter motor caravan combineert praktische leefruimte en genoeg plaats voor het vervoer van een motor.

De oplossing voor motorrijders die graag kamperen. Met de Shelter met motorpakket kan je onbegrensd gaan en staan waar je wilt. Een motortrailer en caravan in één. De rechterbank klap je eenvoudig op, zodat je over een ruime laadvloer beschikt. De motor rol je via de oprijplaat aan de achterkant van de caravan naar binnen. Op je bestemming rij je de motor eenvoudig naar buiten, klaar om te toeren in een nieuwe omgeving.

Motor in Caravan Honda

Motor in caravan zetten

Met het motorpakket zet je jouw motor optimaal vast tijdens vervoer in de caravan. Je voorwiel zet je vast in de verstelbare wheel-lock inrijklem. Vervolgens span je de sjorbanden stevig om de bevestigingsogen in de caravanvloer en trek je het chassis in de vering van de motor.

Inhoud motorpakket

 • Verzwaarde vloer in de Shelter
 • Verhoging maximaal toegelaten massa van 750kg naar 900kg.
 • Opvouwbare oprijplaat
 • Wheel-lock voorwiel inrijklem
 • Bevestigingsogen in vloer

Kan ingesloten video niet weergeven. Werk je cookie-instellingen bij.

Motor caravan Kip Shelter

Motor caravan Shelter met optie extra brede deur

Het Shelter motorpakket

Het motorpakket is geschikt voor compacte motoren uit de motorcategorieën: sport, sport tour, naked-bikes, scooters & compacte adventure sport motoren.

Let daarnaast op de volgende eigenschappen:

 • Reëel motorgewicht maximaal 210 kg (ruimte over voor extra opties Shelter en extra bagage)
 • Optie extra brede deur. Standaard deurmaat is 77.5 cm (voor motorstuur tot 77 cm) optioneel is een extra brede deur van 86.5 cm (voor motorstuur tot 86 cm) mogelijk.

Wat er allemaal bij het motorpakket hoort

 1. Wheel-lock voorwiel inrijklem

  De inrijklem is een belangrijk onderdeel van het caravan motorpakket. Het zorgt er allereerst voor dat de motor voor het vastsnoeren al blijft staan. Daarbij zorgt de inrijklem ervoor dat de motor tijdens het vervoeren niet de neiging heeft naar voor of achter te bewegen. De klem kan versteld worden naar de gewenste wielmaat van de verschillende motoren. De inrijklem voor het voorwiel van de motor wordt aan de vloer vastgeschroefd. Dit wordt met speciale moeren gedaan, waardoor dit ook weer eenvoudig los te maken is. Hierdoor kun je deze ruimte ook gebruiken als de motor er niet in staat.

 2. Oprijplaat

  Via de stevige oprijplaat rij je eenvoudig de motor in de caravan. De oprijplaat is opklapbaar waardoor de plaat weinig ruimte in beslag neemt en zelfs in de dichte bank van deze motor caravan past. Het dek van de oprijplaat heeft antislip om een goede grip te garanderen. De rijplaat is gemaakt van aluminium en daarom licht en sterk. Haken aan het uiteinde zorgen ervoor dat de plaat niet verschuift wanneer deze achter de rand van de opstaande caravandeur wordt geplaatst.

 3. Bevestigingsogen in de vloer

  Om de motor aan de voorzijde en achterzijde te bevestigen heeft de Shelter 4 bevestigingsogen. De motorfiets kan van achter naar voren aangesnoerd worden aan deze sjorogen. Daarbij kan er ook voor worden gekozen om de motorfiets ingedrukt in de veren te bevestigen aan de sjorogen. Door de sterke ogen kan tot een totaal van 400 kg, (100 kg per oog) per bevestigingsoog belast worden.

 4. Optioneel: extra brede deur

  De extra brede deur van de Shelter biedt extra ruimte om een motor naar binnen te rijden. De deur van de Shelter is gepositioneerd aan de achterkant van de caravan en is standaard 77.5 cm breed. Optioneel is er een extra brede deur van 86.5 cm. Tevens wordt bij de optie extra brede deur de kast aan de rechterzijde aangepast, dit zodat deze gelijk met het nieuwe bredere deurkozijn schuin naar binnen loopt.

 1. Voorwiel in Caravan motor voorwielklem

  Wheel-lock voorwiel inrijklem

 2. Motor caravan oprijplaat

  Motor caravan oprijplaat

 3. Sjorogen gebruik tijdens motorpakket

  Bevestigingsogen in de vloer

 4. Motor caravan met extra brede deur

  Optioneel: extra brede deur

Motor caravan