Kip Caravans Hoogeveen

Kip Caravan, gevestigd in Hoogeveen aan de A.G. Bellstraat, is een Nederlandse producent van caravans. Kip Caravan heeft de enige Nederlandse caravan fabriek en is daardoor uniek in Nederland. Sinds 1961 worden er in Hoogeveen caravans ontworpen en gebouwd. Een caravan bouwen is een ingewikkeld proces, de onderdelen van de Kip caravans worden aangeleverd door leveranciers vanuit de hele wereld. Bij het assemblageproces doorloopt de caravan 16 stappen voordat hij bij de eindcontrole komt. Bij iedere stap zijn er 3 momenten van kwaliteitscontrole geïntegreerd, deze werkwijze zorgt er voor dat de caravan in een optimale staat de fabriek verlaat.

Bent u op zoek naar een caravan in Hoogeveen? In het verlengde van de fabriek bevindt zich de showroom van Kip Caravan. Deze showroom, die ook wel de Flag Store wordt genoemd, is ingericht met alle nieuwe modellen die in Hoogeveen worden geproduceerd. Naast de presentatie van de nieuwste modellen fungeert de Flag Store ook als een museum, in deze ruimte vindt u vele oude modellen ter tentoonstelling. In de Flag Store staat zelfs een Kip Caravan uit 1954, de Kip Kuiken. U kunt hier bij ons terecht voor het kopen van een caravan maar ook voor verhuur. Wij verhuren al onze nieuwe modellen, wij zorgen dat u met een volledig uitgeruste caravan op vakantie gaat. Komt u een keer langs bij ons in Hoogeveen? Onze experts en adviseurs staan voor u klaar om u zo goed mogelijk te helpen, informeren en te adviseren. Uiteraard bent u ook van harte welkom om op uw gemak al onze modellen te komen bekijken, de koffie staat voor u klaar!

Kip Caravan heeft een rijke historie in Hoogeveen. De bedenker, Jan Kip, startte in 1934 een carrosseriebedrijf in Hoogeveen waar in 1947 al de eerste caravans werden gebouwd. In 1961 verhuisde Kip Caravan naar een ander pand in Hoogeveen waar de productie van caravans flink is gestegen. Het volledige verhaal over de historie van Kip leest u hier.

Flag Store, dé showroom van Kip Caravan