Optimale isolatie in wanden en vloeren

Het kwalitatieve Styrofoam wordt zowel in de wanden als vloeren van een Kip Caravan toegepast. Enkele typische Styrofoam voordelen:

  • Styrofoam is steviger en harder dan het reguliere Polystyreen (piepschuim).
  • Styrofoam heeft bovendien een volledig gesloten celstructuur waardoor een in Styrofoam uitgevoerde wand of vloer absoluut geen water zal opnemen.
  • Styrofoam heeft tevens een hogere isolerende werking dan piepschuim, waardoor het kampeerseizoen met een Kip Caravan drastisch wordt verlengd.
  • Styrofoam verhoogt de stijfheid van de gehele caravan.

Comfort & kwaliteit bij Kip Caravan

Detail-disselbakAl sinds de jaren 80 onderscheidt een Kip Caravan zich door de gestroomlijnde, aerodynamische vormgeving en zorgt voor een zeer herkenbaar beeld op de weg. Naast de verlaagde luchtweerstand (wel zo prettig met de huidige hoge brandstofprijzen), wordt de caravan door de neerwaartse druk van de luchtstroom boven de caravan, steviger op het wegdek gedrukt. In combinatie met het AL-KO chassis zorgt het Kip design voor een ongekend stabiele wegligging en wendbaarheid.

Ultieme rijeigenschappen

chassisDoor de speciale constructie stabiliseert de AL-KO as de caravan in bochten en bij slingerbewegingen. Het chassis is bepalend voor het rijcomfort en de rijveiligheid van de caravan. Dankzij innovatieve oplossingen beschikken caravans met een AL-KO chassis over voortreffelijke rijeigenschappen, zodat u ontspannen en veilig uw vakantiebestemming bereikt. Bovendien biedt het lichtgewicht systeemchassis door zijn lage eigen gewicht een hoger effectief laadvermogen.
Deze speciaal voor caravans ontwikkelde technologie is tot stand gekomen in samenwerking met TU Twente, AL-KO GmbH en Kip Caravan BV.

Caravanbreedte

Kip Caravans worden uitgerust in diverse breedtes: de kleine Shelter meet 183, de Kompakt 187 cm, de Vision 210 cm en de breedste, de Greyline, 229 cm. Bij de Shelter, Kompakt en ook de Vision is het over het algemeen niet nodig om extra buitenspiegels op de auto te monteren. Voor een stukje extra veiligheid adviseren wij u om deze buitenspiegels wel te monteren. De geringe breedte zorgt ervoor dat u goed zicht heeft langs de caravan en makkelijk met de caravan kunt manoeuvreren. Tevens draagt een geringe breedte positief bij aan de aerodynamica van de caravan en de daarmee verminderde luchtweerstand.

Maximaal slaapcomfort

Matras_POCKETPLUS_Pullmaf-kopieUitrusten tijdens de vakantie; het grootste gedeelte van de tijd die u binnen doorbrengt is zittend of liggend. Daarom streeft Kip naar een maximaal zit- en slaapcomfort, zodat u uitgeslapen aan de volgende vakantiedag kunt beginnen.
De Kip interieur-designers streven in iedere caravan naar een zo lang mogelijk bed met comfortabele matrassen. Kijkt u per caravan bij de specificaties voor de mogelijkheden

Optimale opbergruimte

hangkastKip Caravan streeft naar een optimaal gebruik van beschikbare ruimte in de caravan, uiteraard met behoud van sfeer en leefbaarheid. We bedenken vernuftige opbergoplossingen zoals een pannenlade onder het bed, een opbergvak voor schoenen onder de zitbank en een garderobekast met gescheiden hang- en leggedeelte. Door de recent doorgevoerde bedverlenging en verhoging, is er onder de bedden van onze modellen nu nog meer bergruimte beschikbaar.

Comfortabel zitten en slapen

lattenbodemAlle bedden en banken worden bij Kip standaard uitgerust met de hoogste kwaliteit koud schuim kussens. Wat is koud schuim? Tijdens het fabricage proces wordt het schuim in koude toestand gebracht, waardoor de interne cellen breken. Door de hiermee verkregen zeer open celstructuur, ontstaat optimale luchtcirculatie en ventilatie. Hierdoor slaapt u zowel in de kou als in de warmte op een zeer comfortabele en aangename wijze. Koud schuim onderscheidt zich bovendien door een grote mate van elasticiteit; ideaal bij de verstelbare lattenbodem.

HPL & Fineer

De meubels in onze caravans worden vervaardigd van HPL. Dit is de afkorting van High Pressure Laminate. Hieruit resulteert ook de slijtvastheid en krasbestendigheid van HPL. Kip Caravan maakt gebruik van de hoogste kwaliteit HPL, waardoor het houtwerk in de caravans bij normaal gebruik nagenoeg krasvast is. Uw caravan zal er ook na jaren van frequent gebruik als nieuw bijstaan, wat uiteraard een toekomstige inruilprijs ten goede komt!

Dakconstructie

De Kip Greyline wordt uitgerust met een driedelig, zogenaamd zwevend dak. De onderlaag bestaat uit een sandwich paneel met polystyreen vulling, met daarboven een laag polystyreen isolatiemateriaal. De toplaag is gemaakt van 2 mm dik polyester.
Naast de hagelbestendigheid van dit technisch zeer hoogwaardige dak, levert de constructie een geluidsreductie op van ca. 30% bij neerslag. Comfort en techniek vinden elkaar in de Kip ‘zwevende’ dakconstructie.Bij de meeste verzekeraars levert een polyester dak zelfs een behoorlijke korting op uw verzekeringspremie op. Vraag ernaar bij uw verzekeraar.