Afmetingen & technische specificaties

Wat zijn de afmetingen en technische specificaties van de Kip Shelter?

De Kip Shelter heeft een totale lengte van 453cm en een breedte van 183cm. De hoogte van de Shelter met uitgeklapt dak is 248cm en zonder 215cm.

Kip shelter afmeting zijkant
Kip Shelter afmetingen bovenkant
Bovenaanzicht van de Kip Shelter met afmetingen

Afmetingen

Binnenlengte 290 cm
Binnenbreedte 170 cm
Stahoogte (hefdak open) 198 cm
Totale hoogte (hefdak ingeklapt) 215 cm
Afmetingen bed 200 x 170 cm

Opbergruimte

1 Open opbergkastje 23 x 30 x 61,5 cm
2 Gesloten kast 48 x 36,5 x 57 cm
3 Keukenkastje 27 x 45 x 73,9 cm
4 Opberglade 61,5 x 30 x 18,1 cm
5 Opbergkast onder bank 115 x 55 x 35,5 cm
6 Opbergruimte onder bank 115 x 55 x 35,5 cm
Shelter Plus interieur opbergruimte
Shelter interieur wandkasten

Wandkasten

1 Wandkasten zijkant 67 x 30 x 18 cm
2 Wandkasten voorkant 88,5 x 53 x 18 cm

Exterieur

Kip Shelter styrofoam isolatie

Styrofoam isolatie
Styrofoam is polystyreen hardschuim. Dit is een zeer stijf en hard materiaal. Uitstekend geschikt voor stevige wanden. Door de gesloten celstructuur heeft Styrofoam een hoge isolatiewaarde. In de Kip Shelter wordt styrofoam gebruikt voor de isolatie van: wanden, vloer, dak, wielkasten en de binnenwand van de disselbak.

Openslaande ramen
Alle ramen hebben meerdere openingsstanden. Door de dubbele beglazing hebben de ramen een hoge isolerende werking. De sluitingen kunnen ook op ventilatiestand gezet worden. Het raam is veilig afgesloten maar net genoeg open voor lichte ventilatie.

Openslaande ramen van de Kip Shelter
Hefdak met ventilatiemogelijkheden

Hefdak met tentdoek met ventilatiemogelijkheden
Het dak van de Shelter bestaat zoals bij een hefdak caravan uit twee delen. Het hefdak dat omhoog gedaan kan worden heeft een afmeting van 150 x 135 cm. Het hefdak is voorzien van 20 mm styrofoam isolatie.

Het dak waar het hefdak op rust is bedekt met polyester en heeft een totale dikte van 26,5 mm. Het hefdak zelf is extra licht en wendbaar gemaakt en hierdoor niet hagelbestendig. Tussen het hefdak en het vaste dak is tentdoek, gemaakt door kwaliteitsmerk De Waard.”

Toegangsdeur 78 cm
De deur van de Shelter is gepositioneerd aan de achterkant van de caravan en is standaard 78 cm breed. Optioneel is het mogelijk om deze te vergroten naar 84 cm.

Kip Shelter toegangsdeur kan worden verbreed
Spullen opbergen in het bagageluik van 75 x 30cm

Optie: Bagageluik 75 x 30 cm
Het is mogelijk om aan de zijkant van de Shelter een bagageluik te plaatsen van 75 x 30 cm. Het bagageluik is toegankelijk vanaf de buitenkant van de Shelter. Ideaal om de luifel in op te bergen of andere kampeerspullen in op te slaan.

Optie: Bagagerek op voorwand Basic/Offroad
Met deze optie is het mogelijk om een bagagerek te plaatsen op de voorwand van de Shelter Basic en Offroad.

Bagagerek op voorwand van de Shelter Basic of Shelter Offroad
Kip Shelter velgen

Velgen
De Shelter is voorzien van standaard 14 inch velgen (links afgebeeld). Optioneel is er de keuze voor aluminium velgen (rechts afgebeeld).

Schokdempers
De schokbrekers zorgen ervoor dat na een hobbel de wielen van de Shelter in contact blijven met de weg. De wegligging hangt dus voor een groot deel af van de schokbrekers.

De Shelter is voorzien van schokdempers
Optimaal rijgedrag door de Stabilisator ALKO 1300

Optie: Stabilisator ALKO 1300
De AKS 1300 van AL-KO is een stabilisator welke zorgt voor extra comfortabel rijgedrag. De stabilisator heeft een kogelkoppeling met slingerdemping. Dit zorgt ervoor dat de caravan precies het spoor volgt van de auto.

Optie: Tempo 100 goedkeuring met certificaat voor Duitsland
In Duitsland is de maximale snelheid voor een auto-caravan combinatie 80 km/u. Met de Tempo 100 goedkeuring certificaat wordt de toegestane maximale snelheid verhoogt naar 100 km/u.

Tempo 100 goedkeuring met certificaat voor Duitsland

Interieur

Het zitgedeelte van de Kip Shelter Plus

Stoffering rug- en zitkussens
De Shelter heeft een zeer efficiënte indeling voor zowel slapen als leven. Het riante bed van 200 cm lengte en 170 cm breedte is zeer makkelijk en snel op te zetten.

Onder het bed, tussen de banken blijft veel ruimte over om bijvoorbeeld makkelijk tassen op te bergen. In een handomdraai is het bed weer om te zetten naar twee ruime zitbanken met tafel.

De stoffering van de rug- en zitkussens is in meerdere kleuren beschikbaar.

Combirollo’s
Standaard is de Shelter voorzien van combirollo’s die voor complete verduistering kunnen zorgen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze niet uit te rollen waardoor u heerlijk wakker word door de ochtendzon.

Combirollo's in de Kip Shelter
Bevestigingsogen in de vloer

Bevestigingsogen in de vloer
De Shelter is voorzien van meerdere bevestigingsogen in de vloer. Hierdoor is het mogelijk om zware bagage, zoals een fiets of een motor, vast te zetten.

Optie: Plisséhordeur
De plisséhordeur kenmerkt zich door het voussysteem van het horgaas. Het gaas weert ongewenste insecten waardoor u bijvoorbeeld ’s avonds langer de deur open kan houden.

Installaties

Compleet water systeem

Kip Shelter jerrycan 14 liter

Jerrycan 14 liter met houder in disselbak
De jerrycan met de inhoud voor 14 liter dient als watervoorraad voor de Shelter en is gepositioneerd in de disselbak. De jerrycan is makkelijk aan- en af te koppelen voor het verversen van het water. Het water wordt door middel van een dompelpomp uit de voorraad tank gepompt naar het keukenblok welke vervolgens zowel binnen als buiten functioneert.

Buitenaansluiting voor gas en water
Aan de achterkant van de Shelter Plus en Shelter Offroad is een buitenaansluiting voor gas en water.

13-polige jaeger aansluiting

13-polige Jaeger aansluiting 12V
De Shelter is voorzien van een 13-polige Jaeger aansluiting waardoor de caravan tijdens het rijden elektronisch verbonden is met de auto. Dit zorgt voor verlichting van o.a. de remmen en de richtingaanwijzers.

230V aansluiting

230V aansluiting van de Kip Shelter
De Shelter is standaard voorzien van 2 stopcontacten

Stopcontacten 230V
De Shelter Basic beschikt over twee 230V stopcontacten. De Shelter Plus en de Shelter Offroad uit vier.

230V spanningsrail met verplaatsbare spots
De spanningsrail in de Shelter maakt het mogelijk dat u op elke gewenste plek voorzien bent van licht. Optioneel is hier ook een usb-aansluiting op te bevestigen waardoor u kan blijven gebruik maken van uw tablet of mobiele telefoon.

230 V spanningsrail met verplaatsbare spots
De Shelter is voorzien van vloerverwarming

Vloerverwarming Ebeco 48V / 80W
Nooit meer koude voeten in een Shelter Plus of een Shelter Offroad. Deze beide modellen zijn standaard voorzien van vloerverwarming.

Optie: Accubak, klemmen en draadboom incl. 105 Ah accu

Accubak, klemmen en draadboom incl. 105 Ah accu
RVS spoelbak in de Kip Shelter Plus

Keukenblok
De Shelter Plus en Shelter Offroad is standaard voorzien van een keukenblok bestaand uit een RVS spoelbak met keukenkraan, 2-pits RVS kookplaat en een besteklade op rolgeleiders.

Het keukenblok is gemakkelijk aan te sluiten op de buitenaansluiting voor gas en water zodat koken en afwassen ook buiten mogelijk is.

Kip Shelter 2-pits RVS kookplaat
Besteklade op rolgeleiders
Kip Shelter plus is voorzien van een koelkast

Koelkast Powerfridge 60 ltr. Piëzo (RM5310)
De absorptiekoelkast heeft een capaciteit van 60 liter, waarvan 5 liter is ingericht als vriesvak. Het temperatuurbereik van de koelkast is +7°C tot -12°C graden.

Kenmerkend aan de koelkast is dat deze nagenoeg geruisloos is en dat deze werkt op de accustroom (van bijv. de auto), het vaste stroomnet en gas.

Gasfleshouders in disselbak
In de disselbak van de Shelter is er ruimte om de gasfles in de daarvoor bestemde houder te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de gasfles tijdens het rijden niet kan bewegen. Veilig!

Gasfleshouders in de disselbak van de Shelter